Cum tratam raceala?

Vremea rece de afara ne face sa fim tristi cand privim dimineata pe geam si iar ploua… Am uitat umbrela acasa si deja ne imaginam cum urmatoarele zile va curge nasul, ne va durea capul si nu vom mai vrea sa ne ridicam din pat…sa nu uitam sa cumparam cutia de servetele in drum spre casa!
Ce putem face pentru a evita simptomatologia neplacuta din timpul racelii? Metodele sunt diverse de la un regim igienodietetic echilibrat la administrare de substante medicamentoase care va vor face sa va simtiti mai bine.

Cum tratam raceala?

Un pas important este sa va hidratati bine.Daca simtiti ca se apropie o raceala beti minim doi litrii de lichide pe zi si mai ales evitati fumatul sau alte substante toxice.

Incercati sa va odihniti si sa stati cat puteti de departe de cei apropiati pentru a nu ii aduce in contact cu virusul pe care il aveti dumneavoastra si spalati-va cat mai des pe maini.

Mancati sanatos! un regim alimentar variat care contine proteine si antioxidanti va va creste imunitatea.

Pastrati-va nasul curat. Este foarte important acest pas! folositi sprayurile pe baza de apa de mare sau cele decongestionante (dar nu uitati pe acestea din urma sa nu le folositi mai mult de 5 zile!). Ele scad congestia locala si lasa secretiile sa dreneze.

Luati un antiinflamator – din clasa acetaminofenului ( paracetamol) sau ibuprofenului. Sunt foarte eficiente pentru ameliorarea simptomatologiei daca le administrati in doza corecta.

Daca nu aveti probleme cu tensiunea puteti asocia si un medicament ce contine efedrina si va va ajuta si mai mult la decongestionarea nasului!

Nu uitati de antihistaminice! Studiile recente arata ca pe langa ameliorarea simptomatologiei pot scadea secretiile nazale cu pana la 50%.

Daca ati urmat sfaturile de mai sus si simptomatologia nu se amelioreaza faceti-va o programare la medic.

Scrie un răspunsRăspundeți

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>